Sociedad
URBANISME

La Massana exigirà un aval als promotors per evitar construccions inacabades

El comú modifica diversos articles del pla urbanístic

Un noment del Consell de Comú de la Massana celebrat ahir en què es van aprovar els canvis en les normes urbanístiques de la parròquia. / Comú de la Massana

La Massana

El comú de la Massana ha aprovat per unanimitat la modificació de les normes urbanístiques de la parròquia, entre les quals, l'exigència d'un aval bancari als promotors immobiliaris i constructors de noves edificacions per "evitar construccions inacabades i impactes estètics desfavorables" segons el cònsol major, David Baró, en el decurs de la sessió de comú celebrada aquest dijous.

Baró ha recordat que demanar un aval urbanístic no és cap novetat, però ara passarà a ser una obligació. La garantia bancària no tindrà un import fix, sinó que serà proporcional a la inversió de cada projecte. En aquest sentit, la nova directiva preveu que s'executi sempre que el promotor no tiri endavant el projecte dins els terminis fixats.

Una altra modificació substancial de les normes urbanístiques de la Massana fan referència a les façanes. Amb el canvi es permetrà revestir com a mínim el 70% de la superfície construïda amb fusta natural. Actualment només ho podia ser de pedra del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00