Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 23 de Agosto de 2019

Otras localidades

El Ministeri de Defensa torna a treure a subhasta la base Loran C de l'Estartit, ara per 520.000 euros

És l'enèssim intent per donar una sortida a un espai que entre els anys 60 i 90 va servir d'estació militar dels Estats Units

El Ministeri de Defensa ha tornat a treure a subhasta la base Loran C de l'Estartit. És l'enèssim intent per donar una sortida a un espai que entre els anys 60 i 90 va servir d'estació militar dels Estats Units.

L'edifici de l'antiga antena surt a subhasta per 520.000 euros, un preu pel qual ningú va licitar en l'última subhasta de fa dos anys. Tampoc l'Ajuntament de Torroella, que des del minut 1 ha intentat pactar una compra simbòlica d'aquest espai militar que es troba dins del Parc Natural del Montgrí. L'alcalde Jordi Colomí creu que el temps els ha donat la raó.

La base militar americana es va construir als 60 per ajudar a la navegació del mediterrani, i ara fa gairebé 25 anys que està abandonada, plena de grafitis i ha estat escenari d'algunes partides de paintball.

Com que està en ple parc natural, no s'hi pot construir res i els futurs propietaris només poden fer reformes. Per això, l'ajuntament va plantejar fer-hi un centre de recerca sobre el fons marí o, sinó, que vagi l'edifici a terra.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?