Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 18 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Proliferen a Lleida repartidors de menjar a domicili en patinet elèctric

Denúncia l'Associació VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) de Lleida davant la Guàrdia Urbana de l'ús inadequat dels espais púlblics per part d'aquestes empreses, que circulen per la vorera "infringint" la normativa.

Foto d'arxiu d'un usuari de patinet elèctric circulant per la ciutat. /

Proliferen a la ciutat de Lleida empreses que ofereixen menjar a domicili que utilitzen el patinet elèctric per fer la feina. Així ho ha constatat l'Associació VMP de Lleida (Associació de Vehicles de Mobilitat Personal), presidida per Gerard Valentines, que ja ha exposat la queixa davant responsables de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Gerard Valentines / (Associació Usuaris Patinets Elèctrics de Lleida): "Usuaris que reparteixen menjar en patinet utilitzen la vorera", quan està prohibit per normativa / MARICEL BENABARRE / RÀDIO LLEIDA

Segons explica Valentines, aquestes empreses -a través dels repartidors en patinet elèctric- estarien infringint la normativa ja que se'ls ha detectat "circulant per la vorera, en zones vianalitzades, a l'altra banda del carril bici... la qual cosa és una falta de respecte" a banda d'una infracció de l'ordenança que regula l'ús d'aquests vehicles a la ciutat de Lleida.

Per això demana control a la policia d'aquest tipus d'usuaris perquè tem que la mala imatge que poden causar aquests repartidors pugui molestar a la resta d'usuaris dels espais públics -"les bosses on porten el menjar també són molt voluminoses i ocupen molt espai"- i acabi afectant a la convivència dels usuaris en patinet elèctric que compleixen la norma.

Segons Valentines, a Lleida hi ha actualment un miler d'usuaris que es desplacen en patinet elèctric. Coneix d'alguns que s'han venut el cotxe per desplaçar-se amb aquests vehicles de mobilitat personal. A l'Associació VMP de Lleida hi ha actualment uns 130 socis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?