Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Raimat preveu augmentar la producció un 5% enguany i assolir les 6.000 tones

Comença la verema al celler lleidatà amb la collita manual i nocturna de les varietats Chardonnay per a cava. La perspectiva és d'una collita de qualitat, en què les altes temperatures i les onades de calor no li han afectat negativament

Comença un any més la verema a Raimat, per la nit i de forma manual. /

El celler de Raimat preveu augmentar aquest any un 5% la producció i arribar a les 6.000 tones, entre varietats de raïm blanques i negres. Així ho ha explicat el director tècnic del celler, Joan Esteve, en l'inici de la verema d'enguany, la primera de tot Europa.

Joan Esteve (Raimat) : / "En raïm per fer vi busquem el gra petit perquè així concentra més gustos i aromes" / MARICEL BENABARRE / RÀDIO LLEIDA

S'ha començat a veremar amb les varietats de Chardonnay de cava i es cull de nit i de forma manual perquè d'aquesta manera es cuida la qualitat del raïm i, a més, s'estalvia en frigories al celler ja que el fruit hi arriba amb menys graus dels que tindria si es collís de dia. És una altra de les contribucions a la producció sostenible d'aquest celler, que segueix criteris ecològics en els seus cultius.

Per a Esteve, el fet que hagi fet tanta calor aquest estiu i que alguns grans de raïm puguin ser més petits que altres anys, no només no perjudica el fruit sinó tot el contrari. "En raïm per fer vi el que busquem és el gra petit perquè té més concentració de gustos i aromes". De fet, la perspectiva és que el vi que en pugui sortir de la collita d'enguany tingui una alta qualitat.

La verema a Raimat és previst que duri fins a mitjans d'octubre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?