Lunes, 27 de Septiembre de 2021

Otras localidades

El caramel intel·ligent que detecta malalties, pel 2023

La impulsora del projecte ha rebut una beca de 20.000 euros pertirar endavant el dispositiu, que encara es troba en una fase inicial.

Diana Ballart, impulsora del projecte

Diana Ballart, impulsora del projecte / Imagine

'Smart Lollipop' és un dispositiu mèdic, basat en un caramel intel·ligent, que detectarà malalties a través de la saliva. Per tant, és un test mèdic de forma no intrusiva, perquè evitarà anàlisis de sang.

Segons la seva creadora, Diana Ballart, se centren, per ara, en el colesterol infantil, una malaltia que es pot detectar per la saliva, i en els nens perquè consideren que és el col·lectiu ideal a qui evitar treure sang. A més, no descarten que a la llarga es pugui utilitzar per diagnosticar malalties a persones grans.

El projecte, nascut a la Universitat de Girona, ha rebut una beca de 20 mil euros de l'empresa Argal Alimentació, per començar a treballar en la creació d'un prototip funcional. Per això, calculen que el caramel intel·ligent podria arribar al mercat d'aquí a 4 anys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?