Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Temporada turística fluixa

Es manté i fins i tot creix el turisme català i espanyol, però han pujat els francesos

El sector dona per definitivament superades les dificultats de l'estiu de 2017 i pràcticament 9 de cada 10 llits d'hotel estan ocupats a la Costa Brava

Turistes a Girona / ACN

Girona

El turista de la resta de l'estat espanyol s'ha recuperat respecte a l'any passat. Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, creu que s'ha tornat a la "normalitat" després del procés independentista.

Antoni Escudero: "S'ha tornat a la normalitat després del procés independentista"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000196453/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De moment, la temporada ha sigut més fluixa que l'anterior. El sector ho atribueix a la baixada del turisme francès, per l'impacte del Brexit i el relentiment de l'economia mundial.

L'ocupació oscil·la entre el 85% i el 90% aquest agost a la Costa Brava. I a les zones de muntanya, entre el 70 i 75%. El perfil està representat principalment per parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses i -en menor mesura- britàniques, russes i alemanya. Un 30% dels hotels ha pujat el preu de les habitacions aquest agost, segons estimacions del sector.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00