Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Cada cop menys taurons a la Costa Brava

Els biòlegs alerten que la sobrepesca i el canvi climàtic està acabant amb la presència d'aquests animals al litoral

Tauró pescat a Llançà / Cedida a Ràdio Girona

Girona

La sobrepesca és el principal motiu que explica la davallada dels taurons a la Costa Brava, que segons els experts pot arribar a afectar el 80 per cent de la població de taurons. També es veuen afectats pel canvi climàtic i la contaminació de les aigües. El biòleg Ignasi Nuez alerta que s'ha reduït moltes espècies de taurons al Mediterrani, ja que es poden arribar a pescar exemplars petites, de tres pams.

Ignasi Nuez: "S'ha reduït el nombre d'espècies de taurons al Mediterrani"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000195983/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això, han sorgit algunes iniciatives a la Costa Brava, com la decisió dels pescadors de Palamós de fer dos mesos de veda.

Per espècies, s'han reduït les tintoreres, el peix guilla i el solraig, que ha disminuït un 90% al Mediterrani. Se'n salva el bocadolça perquè està situat a més profunditat.

Espanya és un dels països exportadors de tauró. Té un interès gastronòmic, com la cuina de l'aleta de tauró a l'Àsia, però els olis del fetge de tauró també es fan servir per fer cosmètics.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00