Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 15 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Ultimàtum dels alcaldes de la Ribera d'Ebre al president Torra

Exigeixen al govern català mesures per evitar el despoblament rural, com ara l'accés a fibra òptica o la millora de les carreteres i les comunicacions.

Zona afectada per l'incendi de fa dos mesos. /

Dos mesos i dos dies després de l'incendi de la Ribera d'Ebre, la Generalitat i els alcaldes s'asseuran avui per primer cop per abordar la problemàtica de fons de la comarca: el despoblament rural. La Ribera d'Ebre ha perdut un 10% d'habitants des de 2010: ara en té 22.000, repartits en 14 municipis.

A la reunió hi assistiran el president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers de Territori Damià Calvet i d'Agricultura, Teresa Jordà.

Deures pendents

Els batlles exigeixen mesures per evitar que els joves marxin dels pobles, i porten a sota el braç un llistat de greuges, des de la manca de fibra òptica fins el dèficit de carreteres o polítiques de suport a l'agricultura. Des de Flix, l'alcalde Francesc Barbero recorda que la majoria d'habitants no viuen del sector primari, i que la lluita contra el despoblament rural s'ha de fer des de diversos àmbits. 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?