Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 12 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Espot i Riba, oberts a un memoràndum de cooperació amb els grups de l'oposició

En dues setmanes, el PS ha de presentar la seva proposta de document negociador que permetrà la llibertat de criteri en temes ideològicament sensibles per a cada formació

Consellers del grup socialdemòcrata encapçalats pel seu president, Pere López (al centre) amb el cap de Govern, el secretari d'Estat d'Afers Europeus i el cap de Gabinet a la reunió mantinguda aquest dimarts per avançar en un pacte per Europa. / ()

Espot i Riba estan disposats a enterrar el pacte d'Estat per Europa a favor d'un memoràndum de cooperació si això permet una aproximació unitària amb la UE per negociar l'acord d'associació.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, s'han reunit aquest dimarts amb el principal partit a l'oposició, el PS, per impulsar un document negociador consensuat.

La diferència amb el pacte d'Estat és que marcarà les línies de consens i el calendari negociador però deixa a les forces polítiques la llibertat de criteri en temes ideològicament sensibles. Així ho ha explicat el president del grup socialdemòcrata, Pere López.

La intenció és signar el document abans de l'octubre, quan es reprenen les negociacions.

López ha ressaltat el canvi de tarannà del nou govern en aquest tema el qual s'ha compromès a facilitar tota la documentació disponible fins ara sobre la negociació, un cop signat el memoràndum.

Es preveu un calendari de negociació ampli a partir del 2020 amb la nova Comissió Europea, calendari que el PS no s'atreveix hores d'ara a assegurar que pugui concloure en dos anys com proposa l'executiu d'Espot.

Sobre la proposta de Terceravia de ser observadors actius, López ha indicat que es un tema que no ha quedat resolt aquest dimarts tot afirmant que "segurament caldrà adoptar una fòrmula consensuada". En tot cas, per al PS aquesta no és una qüestió prioritària si s'arriba internament a un acord de consens per a la negociació amb Brussel·les.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?