Sociedad

Un cotxe sense conductor circularà per primera vegada aquest dijous per l'AP-7

Aquesta prova pilot, única a Espanya i que forma part d'un estudi europeu, s'allargarà fins diumenge per analitzar la convivència d'aquest cotxe amb la resta de vehicles

Els cartells que s’han col.locat entre les sortides de Girona Oest i Sud indicant el carril reservat al cotxe autònom / Ràdio Girona

Girona

Segons ha pogut saber SER Catalunya, les proves es faran entre dijous i diumenge al tram gratuït de l'AP7 a Girona (entre les sortides de Vilademuls i Girona Sud -a Salt-). En aquest tram,d'uns 20 quilòmetres i de 4 carrils, ja s'ha col·locat en alguns punts la senyalització que indica que el carril dret queda reservat als cotxes autònoms i s'ha pintat també en blau a l'asfalt la imatge d'un cotxe i unes ones wifi.

El cotxe autònom compartirà, per primer cop, Autopista amb la resta de vehicles (durant les simulacions hi viatjaran a dins supervisors) i l'objectiu és provar si respon bé a les indicacions que li donarà la mateixa autopista a través del sistema de comunicació 5G que s'ha instal·lat en aquest tram on també s'han col·locat sensors per detectar i guiar els cotxes intel·ligents.

El sistema monitoritzarà el cotxe i, amb previsió, li donarà indicacions, per exemple, si li recomana canviar de carril perquè en els propers quilòmetres hi ha un tram en obres, un accident o un embús. L'objectiu és provar com conviu el cotxe sense conductor amb la resta de vehicles en aquest tram concret que està dotat de sensors i de la màxima tecnologia.

Els resultats que s'obtinguin entre dijous i diumenge a l'AP7 a Girona es compartiran a l'octubre en un congrés europeu a Àustria. L'estudi forma part d'un projecte finançat per la Unió Europea (l'INFRAMIX) on hi participen 11 institucions i empreses líders del sector automobilístic per avançar cap a les carreteres intel·ligents i a la convivència del cotxe sense conductor amb la resta de vehicles.

Una guia pràctica

David Quesada, enginyer d'ENIDE i

05:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000197380/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Soroll Girona hem parlat amb David Quesada, enginyer de l'empresa ENIDE que participa del projecte Inframix. Ens ha resolt els principals dubtes.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00