Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 17 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Infraestructures de la Generalitat perd un arxiu amb dades personals i bancàries

L'empresa que adjudica l'obra pública del govern català va notificar a finals del mes de juny aquest problema de seguretat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades

La seu d'Infraestructures de la Generalitat a Barcelona /

L'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha perdut una de les còpies de seguretat del seu sistema informàtic. I això vol dir que s'han extraviat un munt de dades personals dels treballadors d'aquesta organització i també de les empreses que han presentat ofertes o han estat contractades per Infraestructures.

A la seva pàgina web, Infraestructures.cat, apareix una alerta als usuaris en la que s'explica que l'empresa encarregada de custodiar les còpies de seguretat n'ha perdut una que contenia dades personals, contractuals i també informació bancària i acadèmica. En el mateix escrit es diu que la còpia té una sèrie de mesures que no permeten un accés fàcil i directe al seu contingut, però recomana que els afectats prenguin precaucions i que avaluïn, fins i tot, si podria haver-hi una suplantació de personalitat amb les dades que conté aquesta còpia.

La informació es va perdre a finals del mes de juny i, segons fonts d'Infraestructures de la Generalitat, en aquestes setmanes no s'ha registrat cap incidència. L'empresa va notificar aquest problema de seguretat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, als Mossos d'Esquadra i ha demanat disculpes a les persones que es puguin veure afectades per aquest incident.

L'Autoritat de Protecció de Dades va obrir un expedient per saber si Infraestructures havia reaccionat correctament davant una incidència que té un "risc alt". Bàsicament es va analitzar si l'empresa pública havia actuat per pal·liar els danys que s'havien produït; si ha pres mesures perquè això no torni a passar; i si s'ha notificat als afectats, com estableix la llei. La conclusió ha estat que Infraestructures ha actuat segons el que preveu la llei i l'expedient s'ha tancat.

Fonts de l'empresa pública asseguren que moltes de les dades que conté la còpia de seguretat han estat penjades en algun moment a la seva pàgina web.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?