Sociedad
ORDENAMENT TERRITORIAL

Les principals obres de protecció antiallaus en els accessos amb França finalitzaran a la tardor

Els govern de França i Andorra hi destinaran més d'un milió d'euros

Actuació antiallaus portada a terme al corredor H4 entre França i Andorra. / SFGA

Andorra la Vella

Els governs francès i andorrà destinaran més d'un milió d'euros a finalitzar ja aquesta tardor les obres de protecció antiallaus pendents de les carreteres d'accés al país pel Pas de la Casa. S'evitarà així el seu tancament durant l'hivern i les pèrdues econòmiques que ocasionen.

Entre les obres en curs o a punt de finalitzar hi ha les pantalles antiallaus dels corredors H19, H20 i H22, entre l'Ospitalet i Ax-les-Termes. Aquests treballs tenen un import de 230.000 euros.

A l'octubre també s'iniciaran els treballs de la zona encadenada a Ax-les-Thermes, amb una previsió de finalització al novembre i per un import de 250.000 euros. Així mateix s'instal·laran panells informatius per informar els usuaris de les condicions del trànsit amb un cost de 200.000 euros.

A la tardor també s'iniciarà la instal·lació de barreres de protecció contra caigudes de blocs rocosos a la zona de les gorges de Mérens per un import de 350.000 euros.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha valorat la col·laboració mútua de manera molt positiva tenint en compte que pel Pas entren cada any més de tres milions de vehicles i que entren mercaderies per valor de 300 milions.

En una roda de premsa conjunta a l'Ospitalet entre els representants dels governs andorrà i francès, s'ha posat de relleu també la voluntat de finalitzar el 2020 el corredor H2 situat a l'Ospitalet i que requereix de la construcció d'una gran galeria de protecció d'allaus. Els primers estudis tècnics s'adjudicaran a principis d'any. Es tracta d'una de les obres més costoses i importants del projecte SAPYRA que compta amb un pressupost global de 3,4 milions d'euros dels quals més de dos milions estan finançats pel programa europeu POCTEFA. La resta l'aporten els governs francès i andorrà.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00