Deportes

Mor Sahar Jodayari, la iraniana que es va cremar en ser condemnada per entrar a un estadi de futbol

Al 'Què t'hi jugues!', ho hem analitzat amb el corresponsal de la SER a Orient Mitjà, Lluís Miquel Hurtado, i amb Emilio Abejón, secretari de la Federació d'Accionistes i Socis del Futbol Espanyol (FASFE)

Getty Images

Barcelona

L'activita iraniana Sahar Jodayari ha mort després de calar-se foc davant del Tribunal Revolucionari del seu país al conèixer la condemna a sis mesos de presó per haver assistit a un partit de futbol a l'Iran. Jodayari no ha pogut sobreviure a les cremades que li van afectar un 90% del seu cos. La FIFA assegura a SER Catalunya que lamenten profundament aquesta tragedia i ha demanat a Iran que compleixi amb els tractats dels drets humans: "Enviem les nostres condolències a la família i amics de Sahar Jodayari. I reitirem la nostra petició a les autoritats iranianes perquè garanteixin la llibertat i seguretat de les dones en aquesta lluita legítima per tal que s'acabi la prohibició de les dones als estadis de futbol d'Iran".

Mor Sahar Jodayari, la iraniana que es va cremar en ser condemnada per entrar a un estadi de futbol

10:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001553221/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Al 'Què t'hi jugues!', hem parlat del cas amb el corresponsal de la SER a Orient Mitjà, Lluís Miquel Hurtado, i amb Emilio Abejón, secretari de la Federació d'Accionistes i Socis del Futbol Espanyol (FASFE), qui ha avançat la notícia a Espanya. 

Hurtado ha explicat que "hi ha hagut molta repercussió entre els joves iranians a les xarxes socials" i que "jugadors de la selecció absoluta també ho han denunciat". També ha concretat que "particularment està prohibit que accedeixin a partits de futbol masculí i a grans estadis" i que són "moltes dones" les que "intenten entrar als estadis vestides d'home". Per últim, també ha afegit que "des de fa mesos la FIFA es va mostrar en desacord amb aquesta normativa" i que "si segueix existint aquesta discriminació, la FIFA prendrà mesures com excloure als conjunts iranians de competicions internacionals". En aquest sentit, ha apuntat que "el termini acaba el mes d'octubre".

Per la seva banda, Emilio Abejón (FASFE), ha explicat que estan "consternats i molt afectats" per la mort de Jodayari. Abejón també ha comentat que "donen suport des de la distància a institucions com Open Stadiums: "és una agrupació de dones iranianes que treballen i pressionen per tal que desaparegui aquesta discriminació". Com a darrer apunt, Abejón també ha confirmat que "hi ha moltes dones que s'intenten colar i que són empresonades" i que "Jodayari ja va estar a la presó abans que passés tot això".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00