Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

El Roser, enguany centre neuràlgic de la Diada a Lleida

ERC i Junts per Catalunya l'han escollit per fer l'IOfrena floral. El PSC ha anat a la Seu Vella. El Comú, els dos llocs. I C's i PP no n'han fet.

foto: Jordi Pérez Ansotegui

Lleida

L'antic convent del Roser, reconvertit en Parador Nacional, ha estat en aquesta Diada, l'espai majoritàriament escollit per les entitats i partits polítics de Lleida per fer l'Ofrena Floral. La Seu Vella, que acollia dilluns l'acte institucional conjunt Generalitat-Diputació-i-Paeria, ha deixat de ser, enguany, el punt neuràlgic de la majoria de les ofrenes durant l'11 de setembre.

ENTREVISTA Miquel Pueyo:"allò que hem aconseguit (en ref a l'acte conjunt Paeria, Generalitat, Diputació per la Diada) és una unitat només de l'independentisme sino del pensament republicà"

07:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000232145/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Esquerra, i, Junts per Catalunya han escollit únicament l'antic convent del Roser per fer l'Ofrena. De fet, des de l'any 2009 que l'alcalde socialista Àngel Ros va presidir el darrer acte institucional per la Diada al Roser a causa de les obres de conversió en Parador, ha estat el republicà Miquel Pueyo el primer Paer en Cap que hi ha anat a portar flors per l'Onze de Setembre, en record del 1707 amb la caiguda de Lleida a mans de les tropes borbòniques de Felip V en la guerra de Successió i l'assassinat de centenars de lleidatans que hi eren refugiats. Pueyo també ha recordat als presos polítics.

CRÒNICA La Diada 2019 a Lleida

02:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000232074/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El PSC ha fet l'ofrena al monòlit de la Seu Vella. El cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, ha lamentat el buit de l'Ajuntament de Lleida per la falta d'actes institucionals el mateix dia de la Diada. Ha dit que això és insòlit.

L'altre partit de l'equip de govern municipal, el Comú de Lleida, ha fet una doble ofrena: al Roser i a la Seu Vella. La resta de grups a la Paeria: Ciutadans i PP, no han fet cap ofrena amb motiu de la Diada.

I des de les entitats socials i cíviques, hi havia rams dels Castellers de Lleida, de l'Ateneu Popular, de la Federació de Colles de l'Aplec del Cargol, dels sindicats CCOO i UGT, i de diversos clubs esportius de la ciutat de Lleida

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00