Sociedad
REUNIÓ DE CÒNSOLS

Els comuns creen una comissió de treball per evitar noves esllavissades com a la de Sant Julià

S'abordaran els canvis reglamentaris que es volen impulsar tant des del Govern com des de les corporacions

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol major de la Massana, David Baró. / M.P. ANA

La Massana

Els comuns creen una comissió de treball per evitar noves situacions com la de l'esllavissada a la CG1.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha explicat que en aquesta comissió hi haurà quatre cònsols presents amb la voluntat d'abordar els canvis reglamentaris que es volen impulsar des del Govern i les corporacions. En aquest sentit, celebra que l'executiu hagi parlat de crear tant modificacions reglamentàries com de la Llei del sòl.

D'aquesta manera, els comuns s'encarregaran de fer un llistat de les situacions que volen millorar. Per aquest motiu, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha obert la porta a la possibilitat d'estudiar algun tipus de garantia o aval perquè tot just després de finalitzar una excavació hi hagi una construcció, i per tant, siguin dues fases que vagin lligades.

D'altra banda, el que també s'ha abordat en la reunió de cònsols és l'acord d'associació amb la Unió Europea. En la trobada ha comparegut el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, en què els ha posat al dia de l'estat de les negociacions. David Baró ha comentat que diversos representants de l'executiu els han demanat col·laboració i això es traduirà en un conveni on s'abordaran temes com les ajudes d'Estat o altres aspectes per adaptar-se als estàndards de la UE.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00