Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Tenir gos a Girona: car i amb poc retorn

És l'única capital catalana on tots els animals paguen però només hi ha cinc zones on portar-los deslligats

Un animal censat a Girona /

A Girona només hi ha cinc espais on es poden dur els gossos deslligats: les hortes de Santa Eugènia, les ribes del Ter i l'Onyar, la Font del Ferro i la Vall de Sant Daniel. A la resta, els animals han d'anar lligats i fins i tot en alguns parcs ni així hi poden anar.

Si tenim present que a Girona hi ha 3.396 gossos censats, surt que hi ha 680 animals per espai. Aquesta és una de les xifres que porta les entitats animalistes a demanar a l'Ajuntament que afluixi i faci una ordenança més permissiva que incrementi el nombre de parcs.

Recorden que els gossos necessiten socialitzar i ara la ciutat té espais molt limitats. Des de Lex Ànima, Marina Vall-llosada demana a l'Ajuntament que prengui exemple de Barcelona i que els faci cas.

Recorden, a més, que Girona té una de les taxes de tinença d'animals més alta de l'Estat. Només mirant capitals catalanes és la única que fa pagar cada any més de 30€ als propietaris. A Lleida i Tarragona només paguen les races perilloses mentre que a Barcelona es paga 38€ per censar-los.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?