Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La tornada al 'Cole' a Lleida, encara amb una seixantena de barracons

La Universitat de Lleida creix un 5% en nous alumnes gràcies a les noves titulacions al mercat

Tornada al Col.legi Sagrada Família Lleida, aquest dijous al matí

Tornada al Col.legi Sagrada Família Lleida, aquest dijous al matí / foto: RÀDIO LLEIDA

Comença avui el curs per a gairebé 66 mil alumnes a les comarques de Lleida. Son 187 alumnes menys a P-3, cosa que ha obligat a eliminar fins a 12 grups a les escoles. I encara n'hi haurà que faran les classes en barracons. Però serà l'últim any per a l'institut Joan Solà de Torrefarrera i per l'escola Pinyana de Lleida.

Carles Vega (Educació Lleida): / Estem estudiant mantenir mòduls prefabricats en dos o tres centres a Lleida. / RÀDIO LLEIDA

Tots dos centres van començar ja fa una dècada en mòduls i així segueixen avui. El compromís d'Educació és estrenar institut en un cas el curs vinent i, en l'altre, començar les obres aquest curs. Això restarà uns 15 mòduls als 60 que hi ha a la demarcació. Però no tots s'eliminaran. Segons el delegat d'Educació, Carles Vega, estudien mantenir mòduls per sempre en tres centres a Lleida. Un dels que estrena avui nou emplaçament, precisament en barracons, és el nou institut de Mollerussa.

ENTREVISTA. Montse Palau, directora del Sagrada Família, explica aquest primer dia del curs escolar / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Aquest matí, es respirava bullici a les escoles. La nova directora del Col.legi Sagrada Família, Montse Palau, ho a explicat als micròfons de l'Aquí amb Josep Cuní.

Un dia especial al Montsuar

Ramon Òscar Torrelles (Ins Manuel de Montsuar): / "Fem l'homenatge a la Laura tots perquè no només ensenyem coneixements" / RÀDIO LLEIDA

L'inici de curs ha estat diferent per als més de 510 alumnes de l'INS Manuel de Monstuar, l'institut on estudiava la Laura, la noia de 14 anys que va morir a principis de mes en caure per un celobert. Companys i professors li han fet un homenatge al que han convidat a tot l'alumnat. "En aquest institut", ha dit el director, Ramon Òscar Torrelles, "no només ensenyem coneixements, també som comunitat educativa i formem als nois i noies de forma integral", també a l'hora de recordar companys que ja no hi són, com la Laura, una noia de la que n'ha destacat el seu compromís i vitalitat.

Les demandes d'USTEC

Baixa la xifra d'alumnes a Lleida -uns 700 menys comptant la formació d'adults- però, en canvi la de professors es manté pràcticament igual en 5.138. Per als sindicat majoritari USTEC, cal augmentar plantilles i acabar amb la incertesa que suposa que els interins no és fins avui que s'incorporen als centres, com reclama la portaveu Laura Mòdol. Més inversió i revertir les retallades són altres de les reclamacions dels sindicats.

ENTREVISTA. Paco Garcia (UdL): "tenim un creixement del 5% en nous alumnes" / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Universitat amb 2.200 nous alumnes

La Universitat de Lleida arrenca el curs amb uns 2.200 NOUS estudiants de primer curs de grau i dobles graus. Un creixement del 5 per cent, respecte el curs anterior atribuït a les noves titulacions al mercat que ha tret l'entitat acadèmica.

Una d'elles: 'Disseny digital i tecnologies creatives' ha aconseguit superar el nombre de les 30 places ofertades. Pel vicerector, Paco Garcia, és un exemple de l'adaptació a les noves necessitats.

El 47 per cent dels nous estudiants són de fora de la demarcació de Lleida

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?