Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 13 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La Cambra de Comerç demana frenar una possible bombolla immobiliària

Alerta al Govern del perill d'aquesta bombolla d'habitatges de luxe i també ha demanat a l'executiu impulsar la construcció de pisos assequibles i de protecció oficial

El cap de govern, Xavier Espot, i el president de la cambra de comerç, Miquel Armengol. /

En la presentació de l'informe econòmic s'inclou un decàleg amb deu recomanacions en què demana la creació d'una taula público-privada per tirar-les endavant.

El president de la Cambra, Miquel Armengol, ha donat un toc d'atenció a l'executiu i als comuns respecte a la qüestió de l'habitatge. Considera que s'ha de frenar una possible bombolla d'habitatges de luxe i promoure un parc d'immobles de lloguer i de compra assequibles.

Una altra de les peticions fa referència a les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea. Considera que sense unes línies estratègiques clares que defineixi in nou model de creixement econòmic, al sector empresarial li resulta molt difícil visualitzar les oportunitats que pot tenir la integració al mercat interior. Per això volen treballar amb el Govern, ja que temen una regulació excessiva.

A nivell d'infraestructures de transport, Armengol ha insistit en la importància de millorar-se. Ha parlat tant dels estudis per tirar endavant el projecte ferroviari amb França i Espanya i l'aeroport als terrenys de Grau Roig.

D'altres recomanacions fan referència la foment de l'atracció de les inversions estrangeres, la transformació digital de les empreses, promoure una activitat turística basada en la qualitat, la simplificació i agilització administrativa, afavorir la competitivitat del comerç i tenir un sistema fiscal competitiu.

Davant de tot això, el cap de Govern, Xavier Espot, s'ha compromès a no augmentar la càrrega impositiva i ha afirmat que s'està treballant amb una major simplificació administrativa per tal de reduir la burocràcia. En aquest sentit, veu necessari treballar plegats.

Pel que fa a les dades presentades en l'informe, es parla d'un creixement moderat de l'economia, l'any passat en què el PIB ha augmentat un 1,6%. El creixement continua per sota dels nivells d'abans de la crisi i s'ha fet per segon any consecutiu a una velocitat inferior a la dels països veïns.

El sector de la construcció és el que més augmenta i el dels serveis continua sent un dels principals motors, sobretot pel que fa a l'àmbit del turisme. Mentrestant el comerç al detall ha presentat uns registres molt pobres, mentre que el sector financer millora però redueix beneficis.

Finalment, les previsions de creixement per aquest 2019 són de creixement però a un nivell inferior que al 2018.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?