Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Assegurances davant els desastres naturals

Davant de tots els danys ocasionats per la gota freda ens preguntem com recuperaran les seves pertinences els afectats, avui l'Olga Viza ens parla del paper de les assegurances davant aquests desastres naturals amb la col·laboració d'en Jorge Fuset, advocat, vicepresident de la Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances de l'ICAB.

L'Olga ens explica que davant d'una situació mediambiental adversa "no serà l'assegurança qui respongui sinó el consorci. Aquest organisme semipúblic, únic al món, és qui s'encarrega de les situacions de risc extraordinari. En el fons és un acte de solidaritat per part dels ciutadans de tot Espanya. Quan contractes una pòlissa hi ha un marge obligatori de diners que es destina al CCS (al seu fons de garantia) d'aquí vindran els diners."

"Realment paguem el mateix recàrrec, visquis a un lloc on puguin haver-hi problemes mediambientals o a un altre lloc on no hi hagi tant risc"; explica Fuset davant la incertesa de si encareix més l'assegurança depenent de la localització.

Tanmateix l'advocat afegeix: "Moltes vegades posen impediments que donen la sensació que tens una assegurança per res. Des del primer moment que hem signat hi ha una conversió d'opinions, l'assegurança no vol pagar i el client cobrar."

"El consorci diu que poden contactar amb ells si ets un afectat de la gota freda. Haurien de pagar en un termini màxim de 40 dies, però estem encara existeixen problemes, quan es valorin els desperfectes finals es podrà pagar. A més a més també es podrà pagar els cotxes que tenen l'assegurança a tercers", conclou Fuset.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?