Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

Rossell i Casadevall neguen cap crisi al sistema judicial

El ministre de l'Interior reconeix una pèrdua de confiança per afers com el de BPA però la considera puntual

El president del CSJ no entra a valorar la demanda de la batlle Moreno contra la institució

El president del CSJ, Enric Casadevall. / ()

El Govern i el Consell Superior de la Justícia neguen que hi hagi una crisi en el sistema judicial.

Els darrers moviments interns que s'han donat en el sector poden fer pensar que s'està vivint un moment convuls. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, no ho ha volgut qualificar com a crisi, però reconeix que afers com el de BPA ha influït de manera negativa, el que pot haver suposat una pèrdua de confiança.

De la seva banda, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, assenyala que es tracta de moments concrets com se n'han viscut d'altres i que tot plegat "forma part de la vida". Sobre la demanda de la batlle Maria Àngels Moreno en relació al procés de promoció intern de dos magistrats, no ha volgut entrar a valorar-ho.

Resposta a la recusació d'Alberca

El Consell Superior de la Justícia espera poder resoldre la recusació del fiscal general en el judici del cas BPA la setmana vinent.

El president, Enric Casadevall, ha explicat que aquest dimecres han parlat d'aquesta qüestió presentada per un dels advocats de la defensa, Josep Anton Silvestre, perquè diu que Alfons Alberca s'ha d'abstenier perquè és cunyat de la secretària general del Govern, Ester Fenoll.

Explica que han encarregat un informe intern i en breu podran donar resposta. Respecte a les declaracions que va fer ahir el cap de Govern, Xavier Espot, en què manifestava que no hi veia un fonament jurídic, Casadevall s'ha abstingut de fer valoracions.


Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?