Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

López acusa Vives d'ingerència a la sobirania amb la qüestió de l'avortament

Celebra que Macron inclogués al seu discurs aquesta problemàtica, deixant en mans de la ciutadania la seva solució

El president del grup parlamentari del PS, Pere López / ()

Pere López considera que Copríncep Episcopal Joan Enric Vives fa ingerències en qüestions que afecten la sobirania del país.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata s'ha mostrat satisfet per les paraules que va tenir el copríncep francès Emmanuel Macron sobre la despenalització de l'avortament, en què va dir que era una qüestió que havia de decidir la ciutadania.

Ha assegurat que l'interpel·laran sobre aquest i altres temes durant la presència del cap d'estat al Consell d'Europa el proper 30 de setembre. Diu que la intervenció encara no la tenen tancada i ha criticat l'actitud que ha tingut el copríncep episcopal sobre aquesta qüestió que ha qualificat d'ingerent, tenint en compte les ameneces d'abdicar si s'acaba despenalitzant.

Habitatge

Pel que fa a la proposició de llei que han presentat perquè el Fons de Reserva de Jubilació de la CASS inverteixi en habitatges emprant el 10% del patrimoni, Pere López demana al Govern que amb el criteri que ha d'emetre a finals d'aquesta setmana deixi la porta oberta a poder seguir treballant aquest text. Considera que sobre aquesta qüestió no es poden ajornar la presa de decisions.

No pactaran amb liberals per a les comunals

Pel que fa a la data de les eleccions comunals del 15 de desembre, el socialdemòcrata diu que era d'esperar. Explica que els comitès parroquials ja estan treballant de cara a aquesta cita i veu difícil pactar amb els Liberals.

Demanda sobre la Cimera

El PS, d'altra banda, vol conèixer la composició del departament de la Cimera Iberoamericana.

La consellera general, Susanna Vela, ha entrat una bateria de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit. A banda de saber com s'estructura el departament, així com els perfils, competències i funcions del personal tècnic que si ha adscrit, també vol conèixer si es compta amb assessors contractats més enllà d'aquest departament. A més, pregunta per les funcions i responsabilitats de la figura d'ambaixador de la cimera.


Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?