Sociedad
IGUALTAT

Quima Calvó, 'la Quima de Santa Coloma', protagonista del primer capítol d'Amb veu de dona

Segona edició del projecte de SER Andorra dedicat a recuperar el testimoni de dones cabdals en la història del país per la seva contribució a favor de la igualtat

Sota el patrocini de nou de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Govern, deu dones de diferents edats, estàtus, perfils i trajectòries explicaran les seves experiències vitals a través de les quals tracem la història recent del país des d'una perspectiva de gènere

Quima Calvó a casa seva, a Santa Coloma. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Quima Calvó, més coneguda com la Quima de Santa Coloma, protagonitza la primera entrevista de segona edició de la sèrie dedicada a dones rellevants amb les què SER Andorra reescriu la història recent del país des d'una perspectiva de gènere.

Quima Calvó, coneguda cuinera d'Andorra la Vella gràcies al seu restaurant Ca la Quima, a Santa Coloma, serà la primera de les deu entrevistes que conformen la segona edició de la sèrie.

Calvó, una dona que es descriu com "feta a sí mateixa", va viure vint anys a França on va aprendre l'idioma i l'ofici. Els seus coneixements els va traslladar al Principat a principis dels anys 60 convertint-se en una referència de la gastronomia andorrana per la barreja entre els plats típics de muntanya i la cuina francesa. Pel seu restaurant van passar il·lustres personatges de dins i fora del país al llarg de trenta anys.

Però la Quima també és destacada per ser l'impulsora del vot femení el 1968. El seu restaurant va ser la seu de les reunions secretes de dones (aleshores no es podien reunir més de 10 persones en un sol espai) que van propiciar la súplica que al 1971 va permetre el sufragi femení.

Quima Calvó té 95 anys i les seves experiències són el reflex de les dones de la seva generació.

La sèrie, que enguany pren per nom "Amb veu de dona" - formant part d'un projecte global de les emissores de SER Catalunya-, arrenca dilluns a les 13:30 hores, dins el programa Soroll, conduïda per la directora de SER Andorra, Marisol Fuentes. I compta de nou amb el patrocini de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut del Govern d'Andorra.

Per la sèrie passaran dones de diverses edats, procedències, estàtus i condició amb la finalitat de visibilitzar el seu paper en la societat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00