Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 14 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Denúncia per estafa piramidal de més de 15 milions

Un inversor andorrà presenta una querella contra l'administrador de l'empresa Quiding Group, un resident holandès. Hi hauria, almenys, altres cinc afectats

Seu de la Justícia. /

Un inversor andorrà ha denunciat un resident holandès per presumpta estafa piramidal de més de 15 milions d'euros.

L'inversor no és l'únic afectat. Segons avançava el Diari d'Andorra i ha confirmat la SER, en total n'hi ha cinc, entre particulars i societats d'inversió, totes del país, els quals van aportar importants sumes de diners (fins a quasi 16 milions d'euros) en una start-up, Quiding Group, per fabricar un tap de vidre innovador per a ampolles de vi i licor patentada sota la marca Glasstop, registrada a Andorra.

Els inversors no haurien vist mai resultats ni de la fabricació del tap ni dels beneficis promesos, segons fonts properes al cas consultades per la SER. A més, i segons les mateixes fonts, l'empresa mare, Quiding International, amb seu a Luxemburg i administrada per la mateixa persona, hauria fet fallida.

Els fets es remunten a l'any 2012, quan es registra la marca i s'inicien els contactes per captar inversors aprofitant les lleis d'obertura econòmica. La promesa inicial era exportar el producte a nous mercats, sobretot a Austràlia. Les previsions eren començar a fabricar l'innovador tap el 2015 per repartir beneficis ja al 2016. El valor de l'empresa es calculava en més de 200 milions d'euros. Els inversors andorrans van comprar accions de la companyia per valor de fins a 16 milions amb la promesa de grans resultats en poc temps, seguint l'esquema habitual d'estafa piramidal. Però les sospites comencen al 2016 quan el projecte no s'engega. Alguns demanen sortir-ne i el resident holandès hi accedeix però no compleix la promesa de recompra.

De moment només un dels inversors ha decidit cursar una querella per estafa a la batllia. La demanda insta a l'embargament de tots els béns del resident, per la sospita que hagi pogut traspassar els fons fora del país, així com a la seva detenció per la gravetat dels fets i per l'elevat risc de fugida.

Per ara no s'ha procedit a la detenció del suposat estafador. La instrucció a la batllia està oberta des del passat desembre.

Iniciativa Actua ha assegurat a la SER que aquesta empresa no forma part de cap dels seus clústers ni tampoc ha rebut cap subvenció.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?