Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 13 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Sant Miquel tanca la 65 edició amb el repte de "treballar plegats" contra la despoblació i assegurar el futur agrari

La Fira tanca amb 130.000 visitants

La 65 edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida ha tancat amb 130 mil visitants i amb els reptes que totes les administracions treballin plegades per lluitar contra la contra la despoblació, el canvi climàtic i l'augment de les noves tecnologies en el sector primari.

Hoy por Hoy Lleida (30/09/2019) / Informatiu amb tota l'actualitat del matí a Lleida de 08:20 a 08:30 / RÀDIO LLEIDA

Incentivar el relleu generacional per evitar el despoblament al camp no només per a fills de pagesos, sinó també en oportunitats per a què se n'incorporin del mon urbà. Treballar en produccions sostenibles pel medi ambient, i avançar en més aplicacions tecnològiques. Reptes, que per la directora general d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, impliquen tothom.

Malgrat que el camp continua atraient joves, amb més de 2.000 incorporacions en els darrers 3 anys, a Catalunya hi ha 45 mil hectàrees de conreus abandonats.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, llança un missatge a la resta de patrons del certament Fira de Lleida per "alinear-se" en assumptes transcendentals pel territori i que "tenen a veure amb l'aigua, l'agroalimentària, les fires o la internacionalització" ara, que hi ha tres patrons nous, -fruït del resultat electoral tant a la Diputació com a la Paeria, com també el canvi a la presidència de la Cambra de comerç-.

Pel president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, Fira de Lleida, encara té pendent “convertir-se en una fira de 4.0”

Sense comptar Fira de Barcelona, Fira de Lleida és la segona institució firal amb més dimensió internacional de Catalunya. A nivell d'internacionalització es deu a Eurofruit que va de la mà de Sant Miquel, i a Municipàlia, que aquest any al ser bianual se celebra del 22 al 24 d'octubre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?