Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 12 de Noviembre de 2019

Otras localidades

L'hospital oferirà més serveis externs i remodelarà urgències i el bloc quirúrgic

Els canvis demogràfics i les noves teràpies obliguen al centre sanitari a reformular la seva funció els propers anys

Un gran pastís ha clos aquest migdia els actes de celebració del 25è aniversari de l'hospital. /

El ministeri de Salut i el SAAS han iniciat un estudi sobre el funcionament d'Urgències per tal d'aplicar canvis abans d'un any.

Aquest és un dels projectes immediats de l'hospital que compleix enguany 25 anys.

El centre sanitari preveu engegar obres de millora a Urgències al 2021 després d'un treball en profunditat del servei entre tots els actors implicats. Es valorarà, entre d'altres coses, l'ampliació del servei de permanències mèdiques o la incorporació a l'equip d'un metge de família que tracti els casos menys urgents. Un cop valorats els canvis, també es faran obres d'adequació d'un servei que ha quedat obsolet i petit.

Així ho ha explicat el director general del SAAS, Josep Maria Piqué.

No serà l'única inversió a curt termini. Enguany també s'inauguraran els nous blocs quirúrgics que permetran la creació d'una unitat de cirurgia major ambulatòria que reduirà les estades a l'hospital. A més, l'any vinent es remodelarà l'hospital de dia i el gabinet d'exploracions.

Segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el centre sanitari patirà en els propers anys un profund canvi en el seu funcionament, sortint a l'exterior i creant unitats noves d'acord amb l'evolució demogràfica.

Avui, aprofitant la celebració del 25 aniversari de l'hospital, també s'han inaugurat les noves intal·lacions d'anatomia patològica que s'han adequat a les normatives europees a l'exposició del formol.

Els actes, que han comptat amb la presència d'empleats i exempleats, antics directius i tots els ministres de salut fins a la data, s'han completat amb una conferència de l'esportista i aventurer Albert Bosch.

Memòria d'activitat

D'altra banda, el SAAS tanca l'exercici 2018 en positiu i dobla el nombre de sessions de rehabilitació.

En la memòria que ha fet pública aquest dilluns el Servei d'Atenció Sanitària, s'indica que el pressupost ha estat de 65,6 milions d'euros. Els ingressos han arribat als 63,9 milions d'euros, el que representa un increment de 4,4 milions respecte el 2017, mentre que les despeses hans ascendit a 63,8milions, uns 3,5 més.

Per al director general del SAAS, Josep Maria Piqué, els resultats "són continuïstes" sobre l'activitat registrada els anys anteriors.

El SAAS té poc més de 1.000 treballadors i les despeses de personal han estat de 39 milions d'euros. És de llarg la partida més elevada, ja que a inversió només hi va destinar 1,8 milions.

L'ocupació ha estat del 83,2% i l'estada mitja de 4,6 dies. Al servei d'Urgències s'han visitat 38.000 pacients i s'han atès 464 parts.

L'any passat es va crear l'àrea de convalescència amb l'objectiu d'oferir serveis de rehabilitació física i funcional als malalts que han estat ingressats per un epidosi agut i que, en ser donats d'alta, encara necessiten un període de recuperació. En aquest sentit, el nombre de sessions de rehabilitació s'ha multiplicat gairebé per dos passant de les poc més d'11.000 a les 20.770.

Pel que fa al nombre d'intervencions quirírgiques han augmentat tant les d'ingrés com les de cirurgia ambulatòria. Sobretot, el que ha crescut ha estat l'ocupació de llits convencionals que ha passat d'un 75 a un 83%.

D'altra banda, la taxa de mortalitat a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell és d'un 20% inferior respecte a centres similars, mentre que té un 19,4% menys de readmissions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?