Sociedad
EDUCACIÓ

El SEP qualifica de "dramàtica" la situació dels eventuals d'Educació

Inestabilitat, sous baixos i retallades que se sumen ara al nou descens del salari

La gran majoria són joves amb càrregues familiars

Soroll Andorra (02/10/2019)

Soroll Andorra (02/10/2019)

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_andorra_sorollandorra_20191002_133000_140000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

La secretària general de SEP, Anna Mundó, ha passat pels micròfons de la SER aquest matí i ha explicat el malestar que hi ha entre els eventuals del cos d'Educació després que el Govern els apliqui una sentència del 2011 i que els rebaixa l'IPC del sou.

Mundó accepta la situació, ja que ve imposada per la Justícia, però afirma que se senten desemparats davant una situació que qualifiquen d'injusta. També desconeix quines són les accions que està fent l'executiu per intentar compensar-los d'alguna manera, ja que als eventuals no els apugen el sou des de fa anys i recorda que són majoritariament un col·lectiu de gent entre la trentena i la quarantena, molts d'ells ja amb fills, i que els afecta a la seva vida.

La secretària del SEP ha qualificat de "dramàtica" la situació de la gran majoria, sense plaça fixa, amb sous baixos i sense perspectives de prosperar.

Más información

També denuncia la manera com van descobrir aquesta retallada, que en alguns casos ha estat de 100 euros al mes, i demanen al ministeri d'Educació un tracte més "humà", en tant que no els diuen mai si els tornaran a contractar l'any següent fins ben entrat l'estiu.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00