Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Alliberat un soter a Mongofra Nou

El van rescatar membres del GOB quan s'ofegava a un safareig aquest estiu

El soter va ser alliberat a la finca de Mongofra Nou després de recuperar-se. /

Un soter ha estat alliberat a la finca de Mongofra Nou, que té signat un acord de custòdia del territori amb el GOB. L'animal havia estat recollit en un safareig, a punt d'ofegar-se.

Després de passar uns dies al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, que gestiona el GOB, va retornar a la llibertat de la mà de l'actual gestor de Mongofra, Dimitri Sturdza.

Accidents com el citat es donen amb certa freqüència durant l'estiu a dipòsits destapats d'aigua Al llarg dels mesos que no plou a Menorca, els animals silvestres busquen desesperadament poder trobar aigua per beure, i sovint cauen dins els recipients i no troben manera de sortir.

Per contrarestar aquests perills, el GOB fa anys que va adequant aljubs, safareigs i abeuradors diversos de les finques que tenen acord de custòdia. S'instal·len unes rampes adaptades a cada cas, de forma que els animals trobin un accés segur a l'aigua i, en tot cas, un sistema de sortida si hi cauen dins.

Mongofra és un paratge de gran valor natural, englobat dins el Parc Natural de l'Albufera, i representa un lloc idoni perquè l'exemplar de soter recuperat pugui tornar a la seva vida habitual a la natura.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?