Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 18 de Enero de 2020

Otras localidades

Com poden afectar els aranzels de Trump als productes catalans?

Parlem amb Toni Galcerán (D.O. Siurana) i amb Salus Álvarez (D.O. Priorat)

El Govern dels Estats Units ha anunciat que imposarà aranzels a productes importats des de la Unió Europea a partir del pròxim 18 d'octubre, després de la fallada de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), que aquest dimecres va decidir a favor de Washington en una prolongada disputa comercial.

Toni Galceran, president de la DO Siurana, ens ha explicat: "Era una espasa de Damocles que teníem al damunt, que ja veiem venir i que finalment s'ha confirmat".

A més, ha afegit: "Si hi ha aranzels, queden dues opcions: que els nord-americans paguin més per l'oli o que al productor se li pagui menys, que normalment és el que acostuma a passar".

Per la seva banda, Salus Álvarez, president de la DO Priorat, ha desdramatitzat una mica la situació i ha dit: "És preocupant, però caldrà veure quina aplicació se li dóna i a quin volum de producte se li dona".

"Nosaltres tenim un producte d'alt valor i ens interessa molt el mercat nord-americà. Ens ha costat molts anys obrir-nos les portes a aquest mercat i el que no volem és que per circumstàncies externes ara ho perdem tot allà. Continuarem presents i no pensem renunciar a aquest mercat", ha conclòs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?