Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 05 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Stop Violències denuncia que es força a les noies sense recursos per avortar a donar els fills en adopció

L'entitat feminista afirma tenir coneixement de casos d'adolescents en situació molt precària a les quals se les faria signar un document als tres mesos de gestació en el què declaren no tenir recursos suficients per mantenir el nadó que esperen

Protesta d'Stop Violències durant el discurs d'Emmanuel Macron a la plaça del Poble amb motiu de la visita oficial del copríncep francès a Andorra el passat setembre. / ()

Stop Violències denuncia que el Govern està forçant a les dones que no poden pagar-se l'avortament a Catalunya a donar els seus fills en adopció.

La presidenta, Vanessa Mendoza, explica que això, sobretot passa en els casos de les noies més joves d'entre 18 i 20 anys amb pocs recursos i en situacions precàries. En aquest sentit, diu que l'executiu coacciona a les mares als tres mesos de gestació a signar un document afirmant que no tenen recursos per mantenir el fill.

L'any passat van anar a Catalunya 124 dones a interrompre voluntàriament l'embaràs a centres mèdics catalans, un 15% més que el 2017. Les entitats feministes assenyalen que una dona paga uns 1.000 euros per un avortament quirúrgic i uns 300 euros per un avortament amb fàrmacs. Mendoza creu que les institucions catalanes haurien de posicionar-se i reclamar al Govern andorrà avançar cap a la despenalització.

Finalment, insisteix que hi ha casos en què hi ha un risc greu per a la mare que es juga la vida per anar a avortar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?