Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 14 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Inici de les obres de la desnitrificadora de Maó

L'Ajuntament vol que estigui en funcionament el març de l'any vinent

Les instal·lacions de Malbúger acolliran la planta desnitrificadora que ha de potabilitzar l'aigua de Maó. /

L'Ajuntament de Maó ha signat amb Prodaisa l'acta d'inici de les obres de la futura planta de desnitrificació biològica heterotròfica. Serà la més gran de tot l'Estat pal tractament de l'aigua de consum humà, segons ha informat en les seves xarxes el Tinent d'Alcalde de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, i es preveu que estigui en funcionament el mes de març del 2020.

Muñoz destaca que la futura planta tractarà 40 m3 d'aigua al dia, el que permetrà subministrar 80 m3 d'aigua potable (per sota del 50 ppm de NO3) cada dia a Maó. Aquest sistema de desnitrificació biològica permet eliminar els nitrats de l'aigua de manera natural, sense l'ús d'elements químics, i els equips necessaris per a implementar aquesta tecnologia són compactes i no ocupen molt espai per la qual cosa s'instal·laran prop dels dipòsits de subministrament que es troben en Malbúger.

La principal virtut d'aquesta tecnologia és que els nitrats es transformen en un gas (nitrogen atmosfèric), inodor i innocu, i no es generen aigües de rebuig. A més, el procediment és selectiu i només s'eliminen els nitrats i, per tant, no s'ha de remineralitzar l'aigua, com en el cas de l'osmosi. 

També és destacable el seu baix consum energètic, comparat amb altres tecnologies, així com el seu baix cost de manteniment anual.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?