Sociedad
COMUNICACIONS

La Cambra concretarà en breu la ubicació definitiva de l'aeroport nacional

L'entitat signa un coneni amb el Govern per impulsar els estudis de viabilitat i d'impacte ambiental

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, presenten aquest dijous el conveni de col·laboració mutu per impulsar els estudis de viabilitat de l'aeroport nacional i la connexió ferroviària amb França. / M.P. ANA

Andorra la Vella

La Cambra de Comerç vol acabar de concretar en breu la ubicació exacta per a l'aeroport nacional per tal d'iniciar els estudis d'impacte ambiental.

La patronal ha signat un conveni de col·laboració amb el Govern per analitzar la viabilitat de les infraestructures aèries i ferroviàries amb l'objectiu de desencalvar Andorra. D'aquesta manera, l'executiu garanteix el suport institucional. L'objectiu és que es puguin agilitzar els tràmits i l'eleboració dels estudis.

En el cas de l'aeroport, el president de la Cambra, Miquel Armengol, ha explicat que tan bon punt s'hagi trobat l'emplaçament exacte s'iniciaran els estudis d'impacte ambiental. La intenció és que aquestes anàlisis es puguin iniciar en breu.

De la seva banda, el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, assegura que no s'obriran debats en què no es puguin analitzar les dades, i per tant, ha remarcat que es miraran aquests projectes amb realisme.

D'aquesta manera es crearà una comissió de de seguiment entre l'executiu i la Cambra. En aquest conveni quedarà exclòs l'heliport, ja que no és un projecte que impulsa la Cambra. Pel que fa a la despesa, Armengol ha deixat clar que els recursos que tenen són els què són. Pel que fa a la connexió ferroviària entre el Pas de la Casa i Porta, assegura que s'haurà de parlar amb les institucions públiques franceses, ja que es tracta d'un projecte trasnfronterer.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00