Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 15 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Rebuig frontal a la recollida de signatures contra els immigrants amb antecedents

L'Associació de Veïns de la Part Alta critica la mesura i la considera "racista i xenòfoba". Davant de la polèmica, els impulsors - l'AVV de la Catedral- han canviat l'encapçalament dels fulls: ara parlen d'estrangers.

Els veïns de la Part Alta de Tarragona rebutgen la recollida de signatures que vol “expulsar els immigrants amb antecedents delictius”, impulsada per un col·lectiu minoritari del barri. La consideren racista i xenòfoba.

L'Associació de la Part Alta critica que s'estigui estigmatitzant a un col·lectiu: considera que és absurd i que va en contra dels drets de les persones. La sensació d'inseguretat als carrers és creixent i ha motivat diverses reunions amb els cossos de seguretat per trobar solucions, però segons el president, Manel Rovira, la solució no passa per posar etiquetes: “rebutgem totalment la proposta, és xenòfoba i racista. Les coses no es fan d’aquesta manera”.

Redacció

A les xarxes socials hi ha una forta polèmica i missatges de condemna davant d'aquesta recollida impulsada pels veïns dels voltants de la Catedral. Jordi Ferré, el president, parla dels menors d'edat no acompanyats: “cada dia tenim agressions i robatoris. Sabem quin tipus de gent són, els menors d’edat no acompanyats o ex MENA’s”.

La Federació d'Associacions de Veïns diu que vol lluitar contra l'incivisme però no assenyalar amb el dit a ningú: “no vamos a apoyar una iniciativa contra nadie. Sí que estaremos al lado de las propuestas que apuesten por el orden público”, diu el president de la FAVT,  Alfonso Buenosaires. 

Canvi d’encapçalament

Davant de l’allau de critiques, els impulsors han canviat l’encapçalament i les referències a la migració, i ho han substituït per la paraula “estranger”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?