Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 15 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Artur Mas: "Una part de la manca d'entesa entre els partits independentistes ha estat a causa dels personalismes"

L'expresident de la Generalitat no ha volgut especular sobre la sentència del judici al procés i ha optat per la prudència. A més, ha instat a la població a mantenir l'esperit pacífic del moviment independentista.

"Jo fins que no vegi el contingut de la sentència no especularé. Entenc que és normal el neguit perquè estem molt a prop, però cal ser prudent. Fins ara no s'ha filtrat res, que és curiós, perquè gairebé sempre s'acaba sabent abans", ha explicat Artur Mas.

D’altra banda, l’expresident de la Generalitat ha fet un crit al pacifisme i ha assegurat: "Si algun consell puc donar, és que es mantingui el tarannà pacífic de l'independentisme, passi el que passi. Les institucions no han d'incitar a cap mena d'acte violent. Fins i tot Miquel Iceta ha reconegut l'esperit pacífic del moviment independentista".

Pel que fa a aquesta relació que s’està fent entre l’independentisme i la violència, Mas ha lamentat: "Jo conec persones que estan en CDR i som com vostè i jo. Són gent que no els hi passa pel cap fer servir explosius per res, com a molt, petards per Sant Joan. Són gent que defensen la independència i que no se'ls pot posar en el sac del terrorisme".

L’expresident, que s’ha desmarcat de les declaracions que feia aquesta setmana Toni Comín assegurant que cal desgastar l'economia espanyola, ha confirmat: "Evidentment ha d'haver-hi solució política al procés. Però, quants partits en el marc espanyol, fora d'Unidas Podemos, ha volgut escoltar-nos, parlar amb nosaltres i fer cas a les nostres reivindicacions? Fins ara només hi ha hagut repressió"

Finalment, en referència a les tensions dins del bloc independentista, Mas ha confessat: "Una part de la manca d'entesa entre els partits independentistes ha estat a causa dels personalismes".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?