Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 12 de Noviembre de 2019

Otras localidades

25.000 persones desafien la pluja a la plaça 1 d'octubre de Girona

També hi va haver concentracions de rebuig a la sentència a Banyoles, Figueres, Puigcerdà i Torroella de Montgrí, entre d'altres

25.000 persones es van concentrar sota la pluja a la plaça 1 d'octubre /

Des de l'escenari que hi havia muntat amb la imatge de l'exconsellera Dolors Bassa a la plaça 1 d'octubre de Girona, entitats com Girona Vota van llegir manifestos de rebuig a la sentència. Tots amb un mateix missatge: la sentència és una venjança.

Un dels moments més emotius va ser quan la seva germana, Montse Bassa, va llegir una carta de l'exconsellera en la que es parlava de "sentència ignominiosa de l'establishment per atemorir i limitar drets" i en la que Bassa deia sentir-se "hostatge d'un estat demofòbic".

Una carta que també va llegir a la seva Torroella de Montgrí natal la regidora Anna Mercader, on unes 500 persones també van desafiar la pluja a la Plaça de la Vila. En un pla més personal, Bassa deia a la carta que "descompta els dies que falten per sortir" de la presó però que "no oblidarà mai cap dels dies privats de llibertat".

Torroella va celebrar un ple de condemna de la sentència i avui serà l'escenari d'una concentració d'alcaldes i regidors de JxCat, ERC i la CUP de les comarques de Girona que anirà precedida de diverses marxes a peu organitzades des de diferents localitats de l'Empordà i el Gironès.

Ahir també hi va haver concentracions a Figueres, Puigcerdà, Salt i Banyoles, entre d'altres i comunicats de condemna de la Universitat de Girona, del Grup Impuls de Girona, de clubs esportius com el Girona FC o l'Uni Girona i el Festival Temporada Alta va reprogramar sis obres previstes per divendres.

Al matí unes 8.000 persones ja es van concentrar davant la Generalitat a Girona i van maxar cap a la Plaça del Vi, on l'alcaldessa va llegir un manifest en el que es qualificava la sentència d'un "A por ellos judicial".

Després d'aquesta concentració, un gran grup de manifestants van irrompre a l'estació de trens de Girona i van tallar les vies del tren convencional (13:00) i, posteriorment també van tallar les de l'AVE (14:00). Al matí, ja hi havia hagut un tall puntual de la via del tren a Celrà i talls de carretera a localitats com Banyoles, La Bisbal o Verges. Aquest últim, va durar fins ben entrada la tarda.

Cap a les 16:00 els manifestants que havien tallat les vies del tren (el servei no s'ha acabat de normalitzar fins dimarts al matí) es van desplaçar fins a l'accés Sud de l'AP-7 i van tenir tallada l'autopista fins a les 19:00.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?