Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

El Rebost

Flam

Als xiquets els encanta, i és molt fàcil de preparar

Flam d'ou / Santiago Hernández

No hi ha res com un bon flam d'ou tamany familiar. A la meua sogra li encanta preparar esta recepta els dies que ens reunim tots a menjar. D'eixos dies vaig aprendre que no et podies quedar adormit mirant com un babau. El flam va passant per la taula i tens el risc de quedar-te sense flam. A mesura que recorre la taula, el minvament és molt més gran. Així que quan passa per davant de tu, agafes la cullera amb fermesa i sense paréixer que et desesperes li fiques la cullera que el deixes tremolant. I així, el flam segueix el seu camí perquè el gaudisquen els allí presents i continuen la festa. Una vertadera delícia i una bonica tradició que cal preservar. A la recepta em referisc, clar.

INGREDIENTS

1/2 litre de llet sencera

3 ous sencers

4 c/s de sucre

2 c/s de sucre per al caramel

1 motle de 20 cm de diàmetre i 15 de profund

Flam d'ou / Santiago Hernández

PREPARACIÓ

En un bol posem els 3 ous amb el sucre i batem. Seguidament afegim la llet i removem fins que la mescla s'integre. Agafem el motle li posem el sucre i caramel·litzem.

Quan es comence a daurar retirem i anem movent el motle perquè els laterals del motle s'impregnen del caramel.

A continuació fiquem la mescla i tanquem el motle. L'introduïm en l'olla express i li posem uns 5 cm d'aigua. La idea és que cobrisca una tercera part de la grandària del motle.

Tanquem i deixem que xiule durant 5 minuts. Deixem refredar i el traiem. Deixem en el frigorífic unes hores i llest per a menjar.

Per a desemmotlar-lo nosaltres ho fem amb un pyrex perquè el caramel líquid sobrant no se'ns escampe.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?