Sociedad
FINANCES

Tres milions en ajudes per cobrir les pòlisses d'Assegurances Generals

La cartera l'assumiran de moment tres de les principals companyies del país i sumen un total de 9.000 clients

El ministre de Finances, Eric Jover, i el director de l'AFA, Ramón López, durant la presentació del pla d'ajudes per garantir les pòlisses dels clients d'Assegurances Generals, intervinguda per l'autoritat financera el passat mes d'agost. / M.P. ANA

Andorra la Vella

El Govern aprova un programa d'ajuts de gairebé 3 milions d'euros per garantir els drets dels clients d'Assegurances Generals de les pòlisses de no vida i vida risc.

Les mesures les ha decretat l'executiu amb el consens de l'Autoritat Financera Andorrana i la resta del sector assegurador del país davant de les dificultats financeres que passa Assegurances Generals.

El ministre de Finances, Èric Jover, ha explicat que el decret ja s'ha publicat al BOPA avui mateix. En concret, es destinen 1,5 milions d'euros de subvenció directa a les entitats que participen en el pla de contingència de les pòlisses d'aquest ram. A més, l'executiu garanteix possibles riscos dels pagaments fraccionats de les primes vigents.

Cal tenir en compte que l'Autoritat Financera va nomenar el passat 12 d'agost un administrador especial a Assegurances Generals i que un informe del 26 de setembre va confirar les sospites inicials de problemes de liquiditat i qüestions de mancances o carències en els programes de reassegurança. La cartera de pòlisses que assumiran, de moment, Multisegur, Assegur i Financera d'Assegurances, és de 9.000, la meitat de les quals corresponen a vehicles, segons ha avançat el director general de l'AFA, Ramon López.

Ni López ni Jover han volgut entrar a valorar el futur de la companyia asseguradora un cop vagin vencent les pòlisses. López sí ha explicat que semblaria ser que Assegurances Generals hagi estat venent per sota del preu de mercat.

Finalment, des del Govern s'ha deixat clar que aquests diners que es posen per garantir els drets dels clients hauran de ser rescabalats per Assegurances Generals en el moment que disposi de liquiditat suficient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00