Sociedad
SOCIETAT

El Camp de TGN viu les manifestacions independentistes més multitudinàries

Milers de persones han sortit al carrer aquest dilluns per rebutjar la sentència del Procés en una jornada amb diversos talls de carreteres a mode de protesta.

Concentració a la plaça Mercadal de Reus. / Joel Reche

Tarragona

Milers de persones s'han abocat al carrer per rebutjar la sentència del Suprem en la manifestació independentista més multitudinària viscuda mai a les comarques tarragonines: 10.000 persones a Tarragona (6.000 segons la Guàrdia Urbana) i 13.000 a Reus.

Les manifestacions a Tarragona ciutat

A Tarragona, representants de l’ANC i Òmnium han rebutjat les condemnes i han cridat a la mobilització dels ciutadans, que han respost amb el crit de “No tenim por!”. Uns pilars dels Xiquets, de la Jove i dels Pataquers de la URV han tancat la concentració mentre es cantava els Segadors. La concentració s’ha transformat en una manifestació que ha recorregut la Rambla Vella i l’avinguda d’Estanislau Figueras fins a la plaça Imperial Tarraco. Una jornada que s’ha acabat amb talls a l’autovia A7 i l’autopista AP7.

Manifestació a Tarragona. / ACN

Les protestes a Reus

L’epicentre a Reus ha estat la plaça del Mercadal, on s’hi han aplegat aquest dilluns 13.000 persones. L’inici ha estat davant de la seu d'Unió de Pagesos, on una cinquantena de tractors han anat fins als jutjats i d'allà cap al centre, on s’han llegit els manifestos del col·lectiu agrari i també el text unitari d'ANC, Òmnium i altres entitats sobiranistes.

Una manifestació que, com ja va sent habitual, va acabar a les portes de la comissaria de la Policia Nacional. Allà es van viure moments de tensió entre Mossos i manifestants, després que aquests saltessin les tanques del cordó policial arribant a les portes de l'edifici. El detonant va ser la presència de mitja dotzena de membres i exmembres de Vox a la ciutat, que van ser escortats per agents dels Mossos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00