Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Més de 10.000 persones surten des de Girona per la Marxa per la Llibertat

Montse Bassa, Elisenda Palouzié, Laura Borràs i Anna Caula encapçalen la marxa que ha sortit de la Plaça 1 d'Octubre

La Marxa de la Llibertat poc abans d'arrencar a caminar. /

Els caminadors han començat a arribar a la Plaça 1 d'Octubre de Girona abans de les 8 del matí per esmorzar i la Marxa ha arrencat a bon ritme poc després de les 9 amb la presència de la germana de l'exconsellera Dolors Bassa, Montse Bassa i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie a la capçalera.

Al seu darrera, més de 10.000 persones segons els Mossos d'Esquadra. Gent, majoritàriament, de les comarques de Girona però també hi havia persones que venien del Maresme o de la ciutat de Barcelona, entre d'altres.

Gent que estava disposada a fer les tres jornades de marxa que hi ha per davant, gent que només tenia previst arribar fins a Malgrat de Mar -final de la primera etapa- o d'altres que arribaran a Sils -el lloc on s'aturaran per dinar- i tornaran.

La Marxa de la Llibertat surt de Girona / Reportatge de Raül Muxach i edició de Jordi Altesa

La majoria portaven estelades i eren partidaris de la independència de Catalunya però també hi havia qui, sense ser-ho obertament, explicava que caminava per fer front a una condemna que consideren una "injustícia" o perquè creuen que hi ha una "regressió en l'exercici dels drets civils".

El primer tram ha transcorregut per la carretera de Barcelona. Quan la capçalera superava l'alçada del centre comercial Hipercor, la cua tot just abandonava la Plaça Marquès de Camps. Tancava la marxa un grup de motoristes, una desena de tractors, nombrosos cotxes de l'organització i una ambulància.

Poc abans de les 10, la columna humana ha abandonat la carretera de Barcelona, ha enfilat cap al peatge sud de l'AP-7 i cap a les 10:20 ja ha començat a caminar per l'autopista en sentit sud per anar a entroncar amb l'A-2 a l'alçada de l'aeroport de Girona i d'allà cap a Sils per la Gi-555 i la C-63.

L'organització té previst reemprendre la marxa a primera hora de la tarda i arribar al vespre a Malgrat de Mar, on s'acabarà la primera etapa i es farà nit.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?