Sociedad
TRIBUNALS

La Batllia embarga 76,5 milions dels comptes de l'advocat de l'expresident mexicà Peña Nieto

La investigació es va reobrir a instàncies de la fiscalia el passat mes juliol, quan Juan Ramon Collada, conegut advocat a Mèxic per representar a polítics i persones influents, va ser detingut i acusat per diversos delictes

Arxiu ANA

Andorra la Vella

La justicia andorrana embarga 76,5 milions d'euros dels comptes a BPA i Vallbanc de l'advocat de l'expresident de Mèxic, Enrique Peña Nieto.

La investigació es va reobrir a instàncies de la fiscalia el passat mes juliol, quan Juan Ramon Collada, conegut advocat a Mèxic per representar a polítics i persones influents, va ser detingut i acusat per diversos delictes. Justament sis dies abans havia transferit més de deu milions d'un dels comptes a Andorra, fins a un altre a Madrid, motiu que va alertar les autoritats, i van procedir a l'embargament dels seus comptes, els quals estaven repartits entre quatre societats instrumentals holandeses.

El ministeri públic ja havia iniciat una investigació el 2015 després de la intervenció de BPA però a instàncies del Govern mexicà dirigit per Peña Nieto, la van haver d'aturar. Un cop arrestat i veient que havia transferit aquests 10 milions, el cas s'ha reobert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00