Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

Batet VS Rufián, les reaccions a la sentència

La presidenta del Congrés i el portaveu d'Esquerra Republicana han passat pels estudis d''Aquí, amb Josep Cuní' per parlar sobre les condemnes als líders independentistes i les conseqüències entre la ciutadania

"Inevitablement al sopar del Premi Planeta fèiem el seguiment dels aldarulls al carrer. Condemnem absolutament l'ús de la violència. Hem d'apostar pel respecte als que pensem diferent. El govern de la Generalitat, que és qui ha de mantenir l'ordre, no està sent responsable", ha sentenciat Meritxell Batet en referència als aldarulls d'ahir arreu de Catalunya en protesta per la sentència del procés.

Batet VS Rufián, les reaccions a la sentència

Per la seva banda, el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, que ha passat pels estudis de SER Catalunya, just després que la Presidenta del Congrés ha aprofitat per dirigir les seves primeres paraules al partit socialista: "Aquest PSOE que fa 6 mesos no va pronunciar ni una sola vegada la paraula 155 i en 1 setmana l'ha pronunciat més vegades que en 6 mesos, crec que és una mala notícia. Hi ha molts socialistes catalanistes als quals els fa vergonya escoltar a Sánchez o a Iceta".

Una situació sobre la que Batet ha avançat: "No hi ha cap necessitat d'aplicar cap altre llei diferent a la d'ara. No cal ni 155, ni Llei de Seguretat Nacional".

Sobre la manca de diàleg entre el govern central i la Generalitat que denunciava ahir Quim Torra, la cap de llista del PSC pel 10-N, ha detallat: "No pot haver-hi diàleg mentre hi hagi una part de la taula que continua apel·lant a la desobediència a l'autodeterminació i a la unilateralitat. És molt difícil avançar en el diàleg si no hi ha voluntat d'arribar a acords i jo aquesta voluntat no la veig"

Finalment, Rufián s’ha desmarcat dels aldarulls d’ahir i ha assegurat que, tot i que Catalunya ha passat per situacions pitjors, "ara toca desmarcar-se del que no ens representa. A nosaltres ens representa l'1-O, allà el poble de Catalunya va guanyar. Els fets d'ahir no representen a ningú".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?