Sociedad
VAGA GENERAL 18O

Finalitza el tall a la N-145 després de 12 hores

Manifestants independentistes de l'Alt Urgell han utilitzat la via com a principal acció de la seva protesta durant la vaga general convocada avui contra la sentència del Procés

Uns 400 manifestants han tallat al llarg de la jornada la via d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell. / Joan Adell Ràdio SER Principat d'Andorra

La Seu d'Urgell

L'accés a Andorra des d'Espanya ha quedat bloquejat més de 12 hores hores pels manifestants convocats per les organitzacions independentistes de l'Alt Urgell amb motiu de la vaga general contra la sentència del Procés.

Des de primera hora del matí la carretera N145 ha quedat tallada en tots dos sentits de la marxa, primer per un grup reduït de persones, majoritàriament joves (una cinquantena) i seguidament per una multitud (fins a 400) sent l'acció per important que els CDR de l'Alt Urgell han desenvolupat avui.

La gran majoria de vehicles que es dirigien en un sentit o altre han girat cua, s'ha suspès el transport de viatgers i de mercaderies per aquesta ruta. A dos quarts de set de la tarda s'ha restablert el trànsit en els dos sentits de la marxa, ja que els manifestants han marxat cal al centre de la Seu d'Urgell.

Només s'ha permès el pas de vehicles d'emergències i els Mossos regulaven el pas alternatiu per la pista forestal d'Anserall, tot i recomanar que no s'hi passés si no era estrictament necessari ja que es troba en força mal estat.

L'ambient al llarg del dia ha estat festiu i cívic i molts dels que s'han trobat atrapats s'han resignat. Un d'ells ha estat un camioner de caburants que ha buidat a Andorra i tornava cap a Catalunya. Ha explicat a la SER que mentre la concentració fos pacífica, s'havia de respectar el dret a manifestació.

Els CDR de l'Alt Urgell tenen prevista una acció sorpresa a les 18 hores, que, segons fonts dels manifestants podria ser continuar amb el tall de la via si eren desallotjats, i en el cas de no ser així, fer una gran concentració al centre de la Seu d'Urgell.

Els Mossos han exercit fonamentalment tasques de control sobre el trànsit i de vigilància sobre els manifestants que en tot moment s'han comportat al llarg del matí de forma pacífica.

Afectacions al transport de viatgers

El transport de viatgers també està patint algunes afectacions pel tall de l'N145 i altres mobilitzacions per la vaga genral. Mentre DirectBus ha anul·lat tots els serveis de la línia Andorra-Barcelona, Alsa ha hagut de cancel·lar el servei previst per a les 11, tenint en compte que l'autobús que havia d'arribar al Principat a un quart d'onze no ho ha pogut fer perquè s'ha quedat atrapat en el tall de la N-145. Segons informen fonts de l'Estació Nacional d'Autobusos, les persones que havien de sortir a les 11 s'han recol·locat al servei de les 3 de la tarda.

De la seva banda, el gerent d'Andbús, Albert Vinseiro, ha explicat que només han cancel·lat l'autobús de les 7 del matí perquè havien recol·locat els passatgers al de les 5. A més, fan servir vehicles més petits per poder passar pel camí d'Anserall. Assegura que els retards que han pogut patir en algun dels trajectes arriben als 20 minuts màxim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00