Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 20 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Caiguda de les vendes del 50% el cap de setmana per la situació de Catalunya

Els hotelers també han registrat cancel·lacions de les reserves d'entre un 10% i un 20%

Algunes de les pancartes que lluïen els manifestants en la protesta a l'N145. / ()

Els comerciants preveuen descens del 50% aquest cap de setmana de vendes per la situació que es viu a Catalunya i el sector hoteler continua rebent anul·lacions de reserves.

La vaga general d'aquest divendres tindrà afectació també al comerç del Principat, sobretot, aquest cap de setmana. El vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra, Antoni Miralles, ha fet referència a les mobilitzacions que provocaran que molts visitants decideixin no venir al Principat com podien tenir previst. En aquest sentit, espera que demà no hi hagi perturbacions a les carreteres però ja ha avançat que la previsió és que les vendes caiguin a la meitat respecte el mateix cap de setemana de l'any passat.

De la seva banda, els hotelers continuen rebent cancel·lacions de cara a aquest cap de setmana. El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, ha explicat que a hores d'ara són uns 130, el que representa un descens d'entre un 10 i un 25% respecte a l'ocupació prevista per aquests dos dies.

Des del sector tenen clar que el degoteig de cancel·lacions continuarà durant aquest aquest aquest divendres.

Preocupació de la CEA

La CEA demana una reflexió sobre els talls a la carretera perquè afecten al desenvolupament econòmic i turístic del país.

El gerent de la patronal, Iago Andreu, recorda que més de la meitat de mercaderies i de viatgers entren al Principat per la frontera hispanoandorra i en aquest sentit, demana "comprensió" als manifestants perquè entenguin què significa aquest accés al Principat. A més, recorda que Andorra no s'ha immiscuit i, per tant, no entén perquè n'ha de pagar les conseqüències.

El gerent de la CEA també assegura que la via diplomàtica s'ha d'utilitzar i per això, demana a l'executiu que parli amb els dirigents espanyols per intentar trobar una solució i que no pagui Andorra sempre que aquest col·lectiu es vol manifestar.


Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?