Sociedad
OBERTURA ANY JUDICIAL

Augmenten un 53% els casos de conducció sota els efectes de l'alcohol

La fiscalia mostra preocupació davant l'increment dels delictes contra la seguretat del trànsit

Andorra la Vella

Augmenten un 53% els casos de conducció sota els efectes de l'alcohol i la fiscalia mostra la seva preocupació.

En el marc de l'obertura de l'any judicial, el fiscal general, Alfons Alberca, ha alertat de l'increment que hi ha hagut dels delictes contra la seguretat del trànsit. Segons es desprèn de la memòria que ha fet pública el ministeri públic l'any passat hi va haver prop de 600 casos en què els conductors havien ingerit begudes alcohòliques.

Davant d'aquesta situació, considera que s'han d'asseure amb la Policia per analitzar si aquest increment es deu per haver realitzat més controls a les carreteres i trobar la fórmula perquè la taxa acabi sent zero. En aquest sentit, diu que també s'ha de veure si les penes són dissuasives o no.

De la memòria també s'observa que el 29% dels delictes són contra el patrimoni, seguit de ben a prop dels delictes contra la salut pública, en què han augmentat el nombre de causes en un 48%. Això, és degut, sobretot, a les causes referides al cànnabis o l'haixix.

D'altra banda, Alberca ha aprofitat per demanar un nou fiscal adjunt, tenint en compte l'increment de l'activitat que han tingut en els darrers anys. Considera la seva contractació urgent perquè diu que si es té en compte el procés de selecció i la formació s'arribarà al 2021.

Casavall reclama més recursos humans

Per la seva part, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, espera que amb la nova seu de la justícia es puguin incrementar els nivells d'eficàcia. Ha destacat que la Batllia en tot el seu conjunt ha tingut una entrada de més de 12.000 expedients nous, mentre que l'evacuació ah estat la mateixa. En aquest sentit, ha tornat a demanar més mitjans i canvis en la llei davant el nombre de recusacions que hi ha hagut darrerament.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat la despesa que han fet en els darrers anys en el personal de la justícia amb un increment del 30%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00