Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Isabel Celaá admet que tocarà reforçar el diàleg amb la Generalitat

La portaveu del govern espanyol ha parlat sobre els aldarulls arreu de Catalunya i ha lamentat que "els grups independentistes hagin acabat provocant la gènesi de la violència dels grups d'ultradreta"

Imatge d'arxiu de la ministra Isabel Celaá /

Isabel Celáa reconeix que la primera resposta estratègica del Govern havia de ser la de preparar la unitat amb els principals partits al Congrés. Després avança que s'haurà de parlar més amb la Generalitat, "sens dubte aquest diàleg haurà d'ampliar les seves parets, hi haurà d'enfortir les seves parets, però això no és res nou al nostre govern perquè hem mantingut el diàleg interinstitucional de facto i també hi ha una línia de parla i escolta entre la vicepresidència del Govern i el vicepresident de la Generalitat ".

L'independentisme viu avui una jornada de vaga en la qual pretén paralitzar Catalunya. Avui també arriben les cinc marxes per la llibertat que confluiran aquesta tarda en la gran manifestació que es farà en el Passeig de Gràcia de Barcelona. El cicle de mobilitzacions van començar el dilluns i des de llavors hi ha hagut disturbis cada nit.

"El govern espera que, tot i ser un dia complicat, hi hagi una manifestació pacífica i que aquesta ansietat i aquesta emoció que han tingut els catalans després de la sentència es tranquil·litzi i entrem en una etapa de racionalitat i diàleg", ha instat Isabel Celaá, portaveu del govern espanyol.

Pel que fa als aldarulls arreu de Catalunya, la ministra d'Educació ha recordat: "La violència genera violència i lamentablement en aquest país ja tenim experiència. Jo sóc basca i ja he viscut això. Lamentem que els grups independentistes hagin acabat provocant la gènesi de la violència dels grups d'ultradreta".

A més, ha instat a la racionalitat i s'ha dirigit als grups conflictius dient: "Val la pena considerar que quan es fan fogates a Catalunya es fan a la seva Catalunya i a la nostra Catalunya, a la seva Barcelona i a la nostra. Aquests grups que fan focs, provoquen destrosses i provoquen ferits, han de reflexionar i adonar-se que estan destrossant els seus compatriotes i estan acabant amb el patrimoni material de la seva Catalunya".

Celaá també ha tingut paraules pel president de la Generalitat, Quim Torra i ha condemnat la manca de rebuig del govern català a la violència. "El rebuig a la violència ha de ser contundent. En relació amb la violència, tolerància zero. Mai havíem vist que des d'un govern s'animés a la violència", ha dit.

Sobre l'estat de les negociacions entre el govern espanyol i el català, la ministra ha assegurat: "Fa 16 mesos que vam començar un diàleg amb el govern i va donar alguns fruits. El problema jo crec que és que una part de Catalunya ha de parlar amb l'altra part de Catalunya, la que forma la majoria social. Així podran configurar una sortida i un itinerari que ens permeti avançar. Nosaltres ampliarem el diàleg amb la Generalitat".

Finalment, pel que fa a la possible convocatòria d'un nou referèndum anunciada per Torra, ha conclòs: "No podem permetre que el senyor Torra torni a oferir a la ciutadania catalana la mateixa formula que ens ha portat fins aquí".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?