Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Dificultats de comerciants i hotelers per trobar empleats, fins i tot a l'estranger

Els elevats preus dels lloguers, la lentitud en la tramitació dels permisos de treball o la manca de formació, principals frens

Els sectors del comerç i l'hosteleria continuen tenint problemes per trobar mà d'obra qualificada, fins i tot a l'estranger.

Aquests darrers dies s'ha celebrat diversos workshops a la Seu d'Urgell i el sud de França amb la participació d'empreses andorranes per intentar captar personal que vulgui venir a treballar al Principat.

Els principals problemes que s'estan trobant és l'elevat preu de l'habitatge, el qual suposa un fre per als futurs empleats. Lali Sánchez, responsable de selecció de personal de Pyrénées, manifesta que en alguns casos hi ha hagut persones que amb un precontracte signat s'han fet enrere al darrer moment.

De la seva banda, el president de la Unió Hotelera, Carlos Ramos, assegura que més enllà dels salaris o l'habitatge, també s'ha posat sobre la taula la problemàtica de tramitar amb rapidesa els permisos de treball o la manca de formació dels treballadors.

Sobre els perfils que les empreses es troben en aquests workshops, la responsable de selecció de Pyrénées afirma que és "molt heterogeni" i hi ha des de persones molt preparades a d'altres que no ho estan tant però que volen trebllar. En aquest sentit, diu que "és important poder-les formar".

Lali Sánchez i Carles Ramos han participat aquest divendres en un debat temàtic a SER Empresaris sobre la manca de mà d'obra al país. El programa, dedicat a l'empresa, les finances i el mercat laboral, s'emet tots els divendres de 19:20h a 19:40h i està patrocinat per Vall Banc.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?