Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 20 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Silvestre assegura sentir-se "perseguit"

El lletrat encara no ha decidit quina via obrirà després de la negativa del CSJ a la recusació del fiscal general

L'advocat Josep Anton Silvestre ha comparegut aquest dilluns davant els mitjans de comunicació. / ()

L'advocat Josep Anton Silvestre diu "sentir-se perseguit" arrel del cas BPA.

Ha comparegut públicament aquest dilluns per valorar el rebuig del Consell Superior de la Justícia de la recusació que va presentar contra el fiscal general, Alfons Alberca, en el judici de la primera causa de Banca Privada d'Andorra, perquè és el cunyat de la secretària general del Govern, Ester Fenoll.

Lamenta que se l'acusi constantment de dur a terme accions dilatòries per ajornar el judici quan en aquest cas, diu, ha estat la fiscalia qui ho ha demanat, tenint en compte que Silvestre pot presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional fins el dia 28. Considera que Alberca s'ha d'abstenir i s'ha preguntat si no hi ha d'altres fiscals que puguin acabar sostenint l'acusació. Davant de tot això i per altres casos que porta considera que se l'està perseguint.

A hores d'ara encara no ha decidit què acabarà fent després de la negativa del CSJ a acceptar la recusació del fiscal General. Diu que hi ha diferents opcions com portar-la al Tribunal Constitucional, acudir a la jurisdicció ordinària basant-se en la llei del Consell Superior de la Justícia, anar a l'ONU o al Tribunal d'Estrasburg.

Considera que cal una modificació del model d'elecció del fiscal i ha proposat el model que es segueix als Estats Units on els candidats es presenten per poder ser escollits. En aquest sentit, ha criticat que el fiscal estigui en contacte amb els magistrats i, fins i tot, "vagin a esmorzar".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?