Soroll GironaSoroll Girona
Ocio y cultura

25 anys dels túnels de Collabós

Parlem del què van suposar amb Pere Macias, aleshores alcalde d'Olot

L'entrada garrotxina dels túnels de Collabós / Google Maps

La Vall de Bianya

Va ser un error cedir la gestió dels túnels de Collabós al Ministeri. Ho diu Pere Macias, actual coordinador de Rodalies i alcalde d'Olot quan es va obrir aquesta infraestructura ara fa 25 anys. Macias destaca que els túnels van permetre que la Garrotxa tingués més àrea d'influència.

Des de 1984 que el projecte de fer una carretera que unís millor el Ripollès i la Garrotxa era a sobre la taula. Deu anys després, es va convertir en realitat en una mesura per compensar la resta del país per la inversió feta per la Generalitat a Barcelona pels Jocs Olímpics.

Pere Macias, sobre l'obertura dels túnels de Collabós

15:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000200037/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'eix, amb quatre túnels, va costar menys de 32 milions d'euros. En temps del tripartit, la Generalitat el va cedir al Ministeri de Foment. Una "errada", segons Pere Macias, ja que les actuacions en contrapartida, no s'han fet.

 Macias va ser un dels ferms defensors de l'obra. Ho argumenta per unir la Vall de Camprodon a l'àrea d'influència de la Garrotxa i com el primer pas per treure la Garrotxa de l'aïllament de les pèsssimes carreteres.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00