Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 18 de Noviembre de 2019

Otras localidades

25 anys dels túnels de Collabós

Parlem del què van suposar amb Pere Macias, aleshores alcalde d'Olot

L'entrada garrotxina dels túnels de Collabós /

Va ser un error cedir la gestió dels túnels de Collabós al Ministeri. Ho diu Pere Macias, actual coordinador de Rodalies i alcalde d'Olot quan es va obrir aquesta infraestructura ara fa 25 anys. Macias destaca que els túnels van permetre que la Garrotxa tingués més àrea d'influència.

Des de 1984 que el projecte de fer una carretera que unís millor el Ripollès i la Garrotxa era a sobre la taula. Deu anys després, es va convertir en realitat en una mesura per compensar la resta del país per la inversió feta per la Generalitat a Barcelona pels Jocs Olímpics.

L'eix, amb quatre túnels, va costar menys de 32 milions d'euros. En temps del tripartit, la Generalitat el va cedir al Ministeri de Foment. Una "errada", segons Pere Macias, ja que les actuacions en contrapartida, no s'han fet.

 Macias va ser un dels ferms defensors de l'obra. Ho argumenta per unir la Vall de Camprodon a l'àrea d'influència de la Garrotxa i com el primer pas per treure la Garrotxa de l'aïllament de les pèsssimes carreteres.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?