Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad
TEMPORADA D'HIVERN

Les estacions preveuen vendre enguany dos milions i mig de dies d'esquí

Han invertir més de 16 milions d'euros en la nova temporada que té com a principal novetat la creació de Grandvalira Resort, que inclou Ordino-Arcalís

Un moment de la presentació de la nova temporada d'hivern, aquest migdia a Andorra la Vella. / M.P. ANA

Andorra la Vella

Les estacions d'esquí preveuen vendre 2,5 milions de dies d'esquí, en una temporada d'hivern en què Ordino-Arcalís està integrada de ple dins de l'oferta de Grandvalira.

Aquest dimarts s'han presentat les novetats dels camps de neu per aquest curs 2019-2020 que començarà en la major part dels casos el 30 de novembre fins el 13 d'abril. S'inverteixen 16 milions d'euros, dels quals 13 per part de Grandvalira i 3 per part de Pal-Arinsal. Ordino-Arcalís no ha concretat la xifra que hi destina en aquest apartat.

El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha explicat que preveuen incrementar un 5% dels forfets venuts, és a dir arribar als 1,8 milions. Assenyala que aquesta temporada és important, ja que s'obrirà un nou sector d'entrada al Peretol i s'ha creat la marca Grandvalira Resort en què s'inclou un ventall d'accions conjuntes amb Ordino-Arcalís. A banda, s'allarga u telecabina allargant-lo fins el Pla de les Pedres, s'obre una zona de debutants a la zona de la plataforma de Soldeu i l'aparcament subterrani per a 450 places.

De la seva banda, el director general d'Ordino-Arcalís, Xavier Ajona, ha explicat que volen arribar als 210.000 dies d'esquí. Assenyala que aquest és l'any de consolidar els projectes després de les grans inversions fetes, sobretot l'any passat. Estrena la pista vermella del Clot amb 500 metres de llargada. L'objectiu, en aquest cas és poder obrir el 15 de novembre fins el 3 de maig.

Más información

En el cas de Vallnord Pal-Arinsal, el seu director general, Josep Marticella, espera superar els 500.000 dies d'esquí i recuperar la davallada d'un 7,8% de l'any passat. Remarca que, malgrat s'hagin quedat com l'estació més petita, això no significa que deixin de ser importants. En el cas dels circuits d'skimo i raquetes es limitarà cadascun dels sectors i s'amplia la zona de debutants de l'snow park d'Arinsal. Marticella aposta per un producte de qualitat i pel concepte d'Ski and Bike.

Finalment, els tres camps de neu es mostren espectants amb la situació que es viu a Catalunya i esperen que es pugui trobar una solució i no afecti a l'arribada d'esquiadors catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00