Sociedad
ELECCIONS COMUNALS

Liberals i Demòcrates, incapaços de tancar un pacte a Encamp

Totes dues formacions insisteixen en voler concórrer conjuntament però a hores d'ara no acosten postures sobre el pes de cadascú a les llistes

Víctor Pintos renuncia a ser present a les llistes a la capital per desavinences en l'estratègia negociadora amb Demòcrates

Els actuals consellers liberals a l'oposició al comú d'Encamp. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Demòcrates i Liberals, incapaços de tancar un acord a Encamp pel moment.

Les dues formacions tenen la voluntat de concòrrer conjuntament però cap de les dues parts dona el braç a tòrcer per cedir allò que vol l'altra. En aquest cas, des de liberals reclamen que es valori el pes del partit a la parròquia i per això volen saber exactament quins noms valora Demòcrates per encapçalar el projecte i quines posicions els ofereixen. Fons consultades del partit neguen que demanin el consolat menor però sí que volen tenir un paper destacat.

En aquest sentit, l'executiva de Demòcrates d'ahir no va aclarir res i encara seguiran treballant. Mentrestant, Liberals assegura que ja tenen desenvolupat el pla B, que seria anar en solitari a les eleccions, tot i que insisteixen que el Pla A és l'acord.

Pintos no va a eleccions

Víctor Pintos renuncia a formar part de la llista de liberals a la capital per desavinences en l'estratègia negociadora del pacte amb Demòcrates.

El conseller de la minoria i president del comitè terriorial d'Andorra la Vella no serà a la candidatura conjunta entre Demòcrates i Liberals que optarà a la reelecció de Conxita Marsol. Segons ha explicat, considera que un quart lloc o un vuité, que són les posicions que ocuparan, no li permetrien tenir cap iniciativa política i s'haurien de plegar a la voluntat de la majoria dels consellers de DA.

Pintos defensava que Liberals hauria de tenir el número dos per poder-se fer escoltar i en aquest sentit, creu que ha pesat més la voluntat de l'executiva nacional que la parroquial, ja que la primera volia tancar l'acord a la capital, veient que a moltes parròquies no s'està produïnt, quan era una de les condicions pel pacte al Govern.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00