Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

"No sóc l'amo del titular que va publicar La Razón, induïa a error i no té res a veure amb el que és l'entrevista"

El Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska parla després que ahir La Razón publiqués una entrevista amb un titular del ministre que apuntava que la violència a Catalunya era de 'major impacte' que a Euskadi.

El ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska. /

El diari La Razón ahir publicava una entrevista del Ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska amb un titular que apuntava que la violència a Catalunya era de 'major impacte' que a Euskadi. El mateix ministre ha matisat les seves paraules, apuntant: "El que passa als carrers de Catalunya aquests dies és un problema d'ordre públic. No sóc l'amo del titular que va publicar La Razón induïa a error i va ser modificat ahir al matí. No té res a veure amb el que és l'entrevista", i ha afegit: "Jo no la he liat".

El ministre ha insistit en què: "A Catalunya aquestes dies ens trobem amb un problema d'ordre públic i els agents de l'autoritat, tant mossos com guàrdia civil com policia nacional, dins de la seva dilatada experiència en el control de l'ordre públic als carrers mai s'havien trobat amb persones que exerceixin la violència d'una manera tan determinant".

I ha continuat dient: "Sobre la qüestió de la violència conec alguna cosa, no he modificat el meu criteri. El que passa als carrers de Catalunya aquests dies és un problema d'ordre públic estrictament. El que llegeixi l'entrevista d'ahir no pot interpretar-la d'una altra manera. El titular de l'edició impresa no es pot canviar però en l'edició digital ja es va canviar. Si jo hagués dit això, perfecte però si llegeixes l'entrevista, s'entén el que volia expressar".

Tanmateix Marlaska ha dit: "Quan la violència s'estableix al carrer, tenim un problema o un perill que romangui però que ningú dubti que nosaltres estem perseguint aquestes conductes criminals i no hi haurà impunitat. Més de 30 persones han ingressat a presó i estem avançant en les investigacions sobre tot el context d'aquesta organització criminal".

"Hi ha interessos a blanquejar aquesta violència?", ha preguntat Josep Cuní. "Espero que no", ha sentenciat Marlaska. Sobre l'edat dels manifestants, el ministre ha recordat "la necessitat d'educar en valors, tolerància i diversitat".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?